Заява про встановлення факту розлучення на території Ато

Зразок заяви про встановлення факту розірвання шлюбу, що відбулася на тимчасово окупованій території (Ато) 2019.

Інформація щодо сімейних питань актуальна 2023 рік

Даний зразок заяви про встановлення юридичного факту реєстрації шлюбу написаний в ситуації, коли на початку 2014 року громадяни розлучилися в місті Донецьк. В подальшому особа, яка фактично розлучилася, бо рішення суду про розлучення набуло законної сили, перебуваючи в Києві вирішила знову розлучитися. Але оскільки відмітку про розлучення вона не поставила, свідоцтво про розлучення не отримала в неї виникла необхідність встановити юридичний факт розлучення через суд.

Всі питання встановлення юридичних фактів, які виникли на тимчасово окупованій території.

Позовні заяви по сімейним питанням.

Послуги адвоката щодо встановлення юридичних фактів.

Судова практика сімейні спори.

Юридичні консультації щодо встановлення юридичних фактів.

Заява про встановлення юридичного факту щодо розлучення на російській.

До Дарницького районного суду м. Києва

02068, м. Київ, вул. О. Кошиця, 5А

 

ВІДЕО ПОРАДИ ЮРИСТА ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ ЮРИДИЧНИХ ФАКТІВ ТА РОЗЛУЧЕННЯ В КІНЦІ СТАТТІ….

 

Позивач Розлучена Жінка

00 травня 0000 року народження,

реєстраційний номер облікової картки

платника податків: ___________________

факти реєстрації/адреса для кореспонденції:

вул. Встановлених Фактів, буд. 0-В, кв. 000, м. Київ, 00000

тел.: (000) 000-00-00

e-mail: _______________

 

Дарницький районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві

Код ЄДРПОУ 26089084

02099, м. Київ, вул. Заслонова, буд. 16

тел.: (044) 566-00-02

e-mail: невідомий

 Заява

про встановлення факту розірвання шлюбу

І. Обставини справи викладені в заяві про встановлення юридичного факту розірвання шлюбу.

00 серпня 0000 року між мною та Чоловіков Заявниці про встановлення факту розлучення було укладено шлюб. Після одруження я змінила своє дівоче прізвище «Позивач» і стала «Заявник».  Доказом того, що між нами був укладений шлюб є Витяг від 00 липня 0000 року виданий. Копія Витягу від 00 липня 0000 року додається. Оригінал Витягу знаходиться у мене.

00 січня 0000 році ми розірвали шлюб з Чоловік Заявниці, спільних дітей у нас не було, разом звернулися до Донецького міського відділу реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Донецькій області, де розлучилися і було складено відповідний актовий запис за № 0 Оригінал Свідоцтва про розірвання шлюбу отримував мій колишній чоловік. Після розірвання шлюбу я повернула собі дошлюбне прізвище «Позивач». За своїм свідоцтвом про розлучення я не зверталася, бо необхідності не було. Копія Свідоцтва про розірвання шлюбу додається.  Оригінал свідоцтва про розірвання шлюбу знаходиться у колишнього чоловіка.

Також в  своєму попередній паспорті я не поставила штамп в про розірвання шлюбу.

На даний момент у мене виникла необхідність укласти шлюб з іншою людиною. Але у мене відсутня можливість підтвердити розірвання попереднього шлюбу, зокрема, отримати свідоцтво про розірвання шлюбу у відділі державної реєстрації актів цивільного стану неможливо, оскільки розірвання шлюбу відбулося на тимчасово окупованій території.

Я звернулася до Дарницький районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві, де отримала відмову _____________________________________.

Дана відмова мною отримана незважаючи на наявність доказів, які підтверджують факт розірвання шлюбу.

Наприклад, Копією паспорту мого колишнього чоловіка Чоловік Заявниці, де на сторінці 10 міститься штамп про розлучення зі мною, а також на сторінці 9 Чоловіка Заявниці є штамп про укладення нового шлюбу 00 липня 0000 року з Новою Дружиною

Звичайно оригінал паспорту знаходиться у мого колишнього чоловіка.

Також моїм колишнім чоловіком укладений інший шлюб. Відповідна інформація повинна міститися у Державному реєстрі актів цивільного стану громадян про шлюб.

Отримати інформацію про одруження мого чоловіка у мене можливості немає, оскільки, така інформація надається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2007 року № 1064 тільки про себе та своїх родичів за умови пред’явлення паспорта або паспортного документу і документів, що підтверджують родинні відносини.

На даний час відсутність документів про розірвання шлюбу є перепоною для укладання шлюбу з іншою особою.

Зважаючи на вище викладене, вважаю, що суд повинен встановити факт розірвання шлюбу Заявник Встановити Юридичний Факт 00 травня 0000 року народження та громадянина України Чоловік Заявниці 00 лютого 0000 року народження, який було розірвано Донецьким міським відділом реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Донецькій області.

 ІІ. Обґрунтування та підстави заявлених вимог щодо встановлення юридичного факту щодо розірвання шлюбу.

Я, маю право на звернення до суду з вимогами про встановлення факту реєстрації розірвання шлюбу, оскільки його розірвання було здійснене на тимчасово непідконтрольній Україні території, а саме в місті Донецьк.

Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. № 1085-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення», м. Донецьк віднесено до Переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Вважаю, що наявними доказами, які існують і будуть подані до судового розгляду справи доведено факт розірвання шлюбу між Заявниця Встановити Факт 00 травня 0000 року народження та громадянином України Чоловік ҐЗаявниці 00 лютого 0000 року народження, який було розірвано Донецьким міським відділом реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Донецькій області.

Доказами розірвання шлюбу є наявність копії свідоцтва про його розірвання, наявність копії паспорту колишнього чоловіка про розірвання шлюбу, наявність запису про реєстрацію одруження колишнього чоловіка з його новою дружиною.

Дана обставина у відповідності до нижче поданих норм законодавства  України дозволяє встановити факт розірвання шлюбу.

Також хочу зазначити, що орган реєстрації шлюбу, який реєстрував розірвання знаходиться на тимчасово окупованій території.

Вказані твердження випливають з наступних норм законодавства України.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення.

Згідно Розпорядження Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. № 1085-р «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення», м. Донецьк віднесено до Переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення.

Відповідно до роз’яснень, викладених в п. 10 постанови Пленуму Верховного Суду України від 31 березня 1995 року “Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення”, суди можуть встановлювати факти реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, народження і смерті, якщо в органах РАГС не зберігся відповідний запис чи відмовлено в його відновленні або ж він може бути відновлений лише на підставі рішення суду про встановлення факту реєстрації акту громадського стану.

Відповідно до п. 18 цієї Постанови рішення суду про встановлення факту, що має юридичне значення, не замінює собою документів, що видають зазначені органи, а є лише підставою для їх одержання.

Встановлення факту розірвання шлюбу для мене має юридичне значення, оскільки дозволяє реалізувати свої цивільні права згідно з законодавством України, а отримати Свідоцтво про розірвання шлюбу без відповідного рішення суду неможливо.

Відповідно вимог п.21 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» заявники у справах за заявами про встановлення фактів, що мають юридичне значення поданих у зв’язку із збройною агресією, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України,… звільняються від сплати судового збору.

Відповідно вимог п.21 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» заявники у справах за заявами про встановлення фактів, що мають юридичне значення поданих у зв’язку із збройною агресією, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України,… звільняються від сплати судового збору.

ІІІ. Зміст заявлених вимог у заяві про встановлення юридичного факту розлучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 315, 317 ЦПК України, –

 Прошу Суд:

  1. Прийняти дану заяву до провадження.

  2. Витребувати, інформацію в Марїнському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Денецькій області, а саме Витяг з Державного реєстру актів цивільного стану щодо реєстрації нового шлюбу моїм колишнім чоловіком Чоловік Заявниці 00 лютого 0000 року народження.

  3. Встановити факт розірвання шлюбу громадянки України заявник По Встановленню Факту 00 травня 0000року народження та громадянина України Чоловік Заявниці 00 лютого 0000року народження, який було розірвано Донецьким міським відділом реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Донецькій області.

Додатки:

 Копія паспорту та р.н.о.к.пЗаявник Встановити Факт;
  1. Копія свідоцтва про розірвання шлюбу;

  2. Копія паспорту Чоловік Заявника Факт;

  3. Копія Витягу з Державного реєстру від 00.00.0000 року;

  4. Копія відмови Дарницький районний у місті Києві відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у місті Києві;

  5. Копія заяви – 1 прим.

___” липня 00000 р.                                                    ____________Заявник В.Ф.

ЮРИДИЧНІ ПОРАДИ ПО ВСТАНОВЛЕННЮ ЮРИДИЧНИХ ФАКТІВ:

КОНСУЛЬТАЦІЇ ЮРИСТА З ПРИВОДУ РОЗІРВАННЯ ШЛЮБУ:

1 коментар до “Заява про встановлення факту розлучення на території Ато

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *